Asepsie. Cuvantul acesta iti suna un clopotel? Este o metoda preventiva pentru a evita contaminarea unei zone sau suprafete cu microorganisme straine. A castigat in importanta in ultimii ani in saloanele de electroliza si estetica pentru a lupta impotriva bacteriilor, microbilor si virusilor de tot felul. Noua realitate in care distantarea fizica si regulile sanitare fac parte din precautiile zilnice face ca igiena sa fie o prioritate in timpul tratamentelor de indepartare a parului.

 

Reguli de igiena de urmat in orice moment

Nu putem repeta destul de des cat de important este sa va spalati frecvent mainile cu apa si sapun cel putin 20 de secunde, mai ales intre fiecare client. Un sapun de maini antibacterian pentru uz profesional, cum ar fi BactiNet, care contine cloroxilenol, este ideal pentru curatarea eficienta a mainilor. Imbogatita cu emolienti pentru hidratarea pielii, cum ar fi aloe, glicerina, lanolina si vitamina E, produce o spuma bogata si abundenta care protejeaza impotriva factorilor externi nocivi. Atunci cand apa si sapun nu sunt disponibile, trebuie utilizat un dezinfectant pe baza de alcool. Functioneaza ca o clatire a mainilor si un preparat de ingrijire a pielii pentru tratamentele de indepartare a parului, Lotiunea antibacteriana BactiRince ucide germenii prezenti intre spalarile regulate, inmoaie in acelasi timp pielea datorita formulei sale imbogatite cu aloe. Odata ce mainile sunt curate si dezinfectate, trebuie sa va puneti o noua pereche de manusi la inceputul fiecarui tratament si aruncati-le imediat dupa, asigurandu-va ca va spalati bine mainile dupa aceea.

Fie ca credeti ca sunteti bolnav sau nu , ar trebui sa va acoperiti intotdeauna gura si nasul cu cotul cand tusiti sau stranutati. Daca utilizati un servetel, aruncati-l cat mai curand posibil si spalati-va pe maini. In orice moment, incercati sa evitati sa va atingeti ochii, nasul si gura pentru a opri raspandirea microbilor. In plus, un vizier si/sau un masca chirurgicala de unica folosinta ar trebui purtata in timpul contactului strans cu clientii . Ecranul Camera Opti-Vizion poate fi, de asemenea, foarte utila pentru tratamentul cu electroliza. Nu inlocuieste viziera si masca, dar pozitia sa verticala faciliteaza munca electrologului mai mult decat o lampa de marire.

 

Incorporati masuri de distantare fizica in cabinetul dvs.

Incorporarea unor masuri suplimentare pentru a va proteja sanatatea echipei si a clientilor dvs. va ajuta doar salonul dvs. Nu ezitati sa puneti intrebari despre starea de sanatate a unui client atunci cand ii confirmati programarea prin telefon. Cereti clientilor sa stea acasa daca au simptome precum tuse, febra sau dificultati de respiratie. In timpul unei pandemii, nu trebuie sa tratati clientii care se intorc dintr-o calatorie sau care au fost in contact cu cineva care a calatorit in ultimele 14 zile sau care prezinta simptome.

Metode alternative precum consultarea telefonica si plata contactless cu cardul poate fi pus in aplicare pentru a va face practica mai sigura. De asemenea, limitarea numarului de clienti prezenti in salonul dvs. in acelasi timp si evitarea contactelor directe de salut, cum ar fi imbratisarile si strangerile de mana, ajuta la reducerea riscului de raspandire a microbilor.

 

Acordati prioritate produselor de unica folosinta

Din motive de sanatate si siguranta, echipamentele de unica folosinta ar trebui sa fie folosite atunci cand sunt disponibile si sunt obligatorii in unele cazuri. Include sonda de electroliza de unica folosinta care trebuie aruncata dupa fiecare tratament si Pro-Tec noi capace de protectie pentru portsonde. Intr-adevar, capacul conventional din plastic instalat pe suportul sondei de electroliza poate deveni o sursa de potentiala contaminare incrucisata atunci cand este in contact cu resturile celulare, lichidul interstitial sau chiar sangele clientului in timpul unei insertii gresite. Decontaminarea este atunci necesara si necesita indepartarea resturilor si o procedura de sterilizare, care poate fi ineficienta intre doi clienti. In plus, mai multe studii arata ca curatarea inainte de sterilizare nu este suficient de eficienta in partile interne ale acestui capac din cauza accesibilitatii lor limitate. Pro-Tec capacul de protectie de unica folosinta este o solutie alternativa simpla, eficienta si igiena pentru a minimiza contaminarea directa sau incrucisata, prezentand in acelasi timp beneficii superioare capacelor conventionale. Pro-Tec capsele de unica folosinta si sondele de unica folosinta ofera liniste atat dvs. cat si clientului dvs., facandu-va in acelasi timp sa economisiti mult timp de sterilizare.

 

Dezinfectati suprafetele

Spatiul dvs. de lucru ar trebui sa fie intotdeauna curat si bine iluminat. Nu uitati ca calitatea profesionala a unui tratament nu sta doar in executarea lui, ci si in excelenta conditiilor de igiena care il inconjoara. Inainte si dupa fiecare client, indepartati murdaria si resturile de pe suprafete. Apoi umeziti-le bine cu o solutie dezinfectanta gata de utilizat pentru suprafete precum BioTEXT, BactiSurf sau PREempt RTU. Asteptati 3 minute pentru a permite dezinfectantului sa neutralizeze microorganismele inainte de a sterge cu o carpa curata. Unele companii ofera si o versiune practica de stergere.

 

Sterilizati instrumentele reutilizabile

Odata ce suprafetele sunt dezinfectat, este timpul sa sterilizam instrumentele. Intre fiecare utilizare, curatati instrumentele cu apa, detergent si o perie, apoi clatiti cu apa si uscati complet. Pentru o curatare si mai eficienta, va recomandam sa utilizati un Baie cu ultrasunete 35KHZ care permite curatarea accelerata si in profunzime a sculelor profesionale prin efectul mecanic al undelor ultrasonice. Odata curatate temeinic, scufunda-le complet intr-o tava de inmuiere care contine o solutie de sterilizare precum PREempt CS20 sau Bacti28+ pentru a distruge microorganismele patogene. Dupa timpul recomandat de inmuiere, clatiti uneltele cu apa si lasati sa se usuce la aer sau sa se usuce cu o carpa curata inainte de a le depozita intr-un container curat si inchis sau in pungi sigilate pentru a le proteja de o posibila contaminare pana la urmatoarea utilizare. O alta alternativa este sterilizarea in autoclava, metoda folosita in marile institute, scoli si spitale. In mai putin de 30 de minute, Prestige electronic autoclava sterilizeaza instrumentele prin cresterea presiunii din interiorul recipientului cu o temperatura de pana la 126 °C.

 

Pe piata sunt disponibile diverse produse pentru satisface nevoile dumneavoastra, fie ca este vorba de curatarea mainilor, pregatirea pielii sau dezinfectia si sterilizarea instrumentelor si suprafetelor. Igiena trebuie sa fie o parte integranta a cabinetului dumneavoastra si a salonului dumneavoastra pentru sanatatea si siguranta clientilor dumneavoastra si a echipei dumneavoastra, precum si a dumneavoastra. Nu uitati ca toti avem un rol de jucat pentru a asigura asepsia.