Producatorii au dezvoltat de-a lungul anilor dispozitive de electroliza care utilizeaza diverse radiofrecvente pentru a genera caldura necesara pentru indepartarea definitiva a parului. In ultimii 10 ani, radiofrecventa de 27,12 MHz s-a impus drept standardul de aur. Dar de ce anume?
Viteza mai intai…
Viteza Radiofrecventa de 27,12 MHz este in primul rand despre viteza. Datorita comutarii ultrarapide a polaritatii de la pozitiv la negativ (reprezentat prin cele 27 de milioane de cicluri pe secunda), coagularea tesuturilor are loc de doua ori mai rapid decat cu epilatoarele conventionale care functioneaza la 13,56 MHz si de cinci ori mai rapid decat dispozitivele de 5 MHz. Acest lucru permite timpi de aplicare extrem de rapid – masurati in doar mii de secunde.
…de dragul confortului
O astfel de viteza nu inseamna doar ca rezultatele vin mai repede ; de asemenea, fac tratamentul mai confortabil. Cercetarile au aratat ca la 27,12 MHz, distrugerea este concentrata aproape de sonda, unde sunt localizate celulele germinale. Deoarece tesuturile invecinate sunt ferite de caldura, se obtine un confort optim. Comparativ vorbind, caldura este difuzata mai larg la 5 MHz. Intra mai adanc in derm, provocand mai multa iritatie si, prin urmare, mai mult disconfort. La aceasta, se poate adauga ca frecventa de 27,12 MHz permite capacitati de absorbtie imbunatatite in moleculele de apa continute in folicul. Prin urmare, este necesara o putere mai mica pentru a oferi acelasi tratament de indepartare a parului la o frecventa mai mica. Cu alte cuvinte, la niveluri de putere egale, semnalul de 27,12 MHz trebuie aplicat pentru o perioada mai scurta de timp, ceea ce il face mult mai confortabil.
Un activ de nepretuit
Promitand tratamente mai rapide, mai eficiente si mai placute, nu este de mirare ca dispozitivele de 27,12 MHz, cum ar fi Apilus xCell, ar trebui sa aiba o cerere atat de mare. Si chiar si cheia in electroepilare este intotdeauna in mainile electrologului (in special indemanarea cu care poate face insertiile), ar fi o prostie sa nu profitam de minunatele avantaje competitive pe care ni le ofera astfel de progrese tehnologice.