Corpul tau se schimba, abdomenul tau creste si nu-ti mai poti vedea picioarele. Barbierirea lor a devenit o barbierit si, in acest moment, este posibil sa fi cerut chiar ajutorul partenerului tau. In plus, din cauza modificarilor hormonale, este posibil sa observati o crestere neobisnuita a parului in diferite zone ale corpului, cum ar fi barbia, stomacul sau sfarcurile. Metodele de indepartare a parului, cum ar fi epilarea cu ceara si cremele depilatoare chimice, pot fi acum mai iritante si mai daunatoare pentru pielea sensibila. Daca sunteti un client obisnuit de indepartare a parului cu laser, s-ar putea sa vi se sfatuiasca sa nu mai mergeti la salon ca masura de siguranta pana cand va alaptati copilul. Deci, cum ramane cu electroliza?
Ce metoda sa alegi?
In primul rand, este important sa cunoastem diferenta dintre cele 3 metode disponibile in electroepilare si anume electroliza, termoliza si curentul combinat (Blend). Electroliza foloseste un curent galvanic direct, unidirectional, care descompune apa si sarea din foliculul de par pana cand se separa si creeaza soda caustica. Aceasta substanta este cea care distruge celulele responsabile de cresterea parului. Aceasta tehnica nu mai este folosita astazi, deoarece timpul de aplicare a fost prea lung. Termoliza foloseste un curent alternativ de inalta frecventa. Acest curent creeaza caldura in structura atomica pe masura ce particulele se freaca unele de altele. Aceasta caldura concentrata distruge celulele responsabile de cresterea parului. Este mai popular decat celelalte metode deoarece timpul de aplicare este foarte rapid. In cele din urma, curentul combinat, asa cum sugereaza si numele, combina curentul galvanic si termoliza. Aceasta combinatie accelereaza procesul de soda caustica. Timpul sau de aplicare este inca mai lung decat termoliza, dar este o metoda foarte eficienta in cazul parului cret si deformat.
Electroliza si curentul combinat sunt contraindicate in timpul sarcinii. Curentul galvanic se deplaseaza de la polul pozitiv la cel negativ prin corp, ceea ce ar putea ajunge la copil, deoarece lichidele amniotice care il inconjoara ar putea actiona ca un conductor. Termoliza este asadar procedura preferata atunci cand esti insarcinata, deoarece efectul ei este localizat doar la baza parului.
Cand pot primi tratamente si ce zone pot trata?
In mod normal, in primul trimestru, despre care se stie ca este o perioada cu risc crescut pentru toate femeile insarcinate, este indicat sa nu primeasca tratamente cu electroliza pentru a mentine nivelul de stres la minimum. Daca oricum decideti sa urmati un tratament, asteptati pana dupa acest trimestru, discutati cu medicul dumneavoastra si asigurati-va, impreuna cu electrologul dumneavoastra, ca va folosi doar termoliza. In al treilea trimestru, pielea ta va fi mai stransa si mai sensibila, asa ca cel mai bine este sa eviti anumite zone sensibile, precum sanii si abdomenul.
Veti observa ca in timpul si dupa sarcina, sanii tai vor fi mai sensibil decat de obicei. Daca intentionati sa va alaptati bebelusul, evitati tratamentele pe sani in timpul acestui trimestru si in timp ce alaptati. Cea mai comuna si mai sigura zona de tratat in timpul sarcinii este fata.
Este electroepilarea in timpul sarcinii dureroasa?
Desi pielea poate fi putin mai sensibila in timpul sarcinii, electroliza este un tratament nedureros. Senzatia tratamentului este si mai confortabila atunci cand pielea este bine hidratata in prealabil. Daca este necesar, puteti cere electrologului dumneavoastra sa scurteze sedintele. Cu toate acestea, nu este recomandat sa folositi creme anestezice in timpul sarcinii, deoarece efectele acestora asupra fatului nu au fost observate stiintific.
In concluzie, daca doriti sa faceti electroliza in timpul sarcinii, electrologul dumneavoastra va va recomanda intotdeauna ca cereti sfatul medicului si explicati faptele importante despre electroliza. Cea mai sigura zona de tratat in timpul sarcinii este, fara indoiala, fata. De asemenea, retineti ca electroliza exista de peste 100 de ani si nu au fost raportate cazuri de efecte adverse asupra femeilor insarcinate. Prin urmare, daca aveti par excesiv pe fata de ceva timp si doriti cu adevarat sa scapati de el in timpul sarcinii, puteti face acest lucru!